En målare i Solna istället för dåligt samvete

Att skjuta upp arbetet med att måla om huset i Solna gör att projektet riskerar att växa till sig ännu mer. Anlita en målare istället så att det blir gjort.

Det var dags att måla om huset utvändigt. Den gamla färgen på huset i Solna var både solblekt och sliten. Risken var att det underliggande träet skulle börja ta skada allt snabbare i takt med att färgen flagnade. Varje gång TV-reklamen om färg drog igång så påmindes Tor om hur läget var med hans eget hus.

Det hjälpte inte precis att zappa över till en kanal utan reklam. Tanken satt kvar som ett dåligt samvete. Han hade så länge tänkt göra jobbet själv, men det blev aldrig av att han fick tid till det. Och så kom den där jäkla reklamen och påminde honom stup i kvarten.

Målaren kan sina saker

Tanken att ta hjälp av en målerifirma i Solna hade funnits där ett tag. Om han gjorde det så skulle han kunna släppa det dåliga samvetet. Förfallet skulle upphöra och jobbet skulle dessutom bli gjort så proffsigt som det bara gick. För han var tvungen att erkänna för sig själv att han inte var något vidare på att måla. Han var alldeles för slarvig.

En utbildad målare gjorde sådana jobb varenda dag och kunde också göra det inte bara mycket bättre utan också mycket snabbare än själv skulle kunna. Målaren skulle dessutom veta precis vilket underarbete som behövdes. Och Tor skulle få rot-avdrag. Det avgjorde saken.