Mindre markiser i Stockholm

Är snygga markiser bara för stora utrymmen? Absolut inte, för den som bor i lägenhet i Stockholm kan man köpa mindre markiser att installera på balkong.

De var lyckliga över lägenhetsköpet. Mari och Axel hade väntat länge på att den lägenhet de tittat på skulle bli ledig. Den hade en lagom stor balkong där de skulle ha sol hela dagen. Den låg på fjärde våningen, fri från nyfikna blickar. De första dagarna solen tittade fram satt de parkerade på balkongen och njöt.

Det tog dessvärre inte lång tid innan det blev olidligt att sitta där. Värmen blev bastulik och inte alls skön som förväntat. I stället drog de sig in i lägenheten och fick titta på utsikten genom fönstret. De letade online efter parasoller, men alla de gillade var på tok för stora.

Markiser för balkongbruk

Axel hade hittat en lösning men bestämde sig för att ordna allt och överraska sambon. Först hörde han med bostadsrättsföreningen om det var okej att installera markiser. Han fick veta att det fanns en sort han kunde använda som inte behövde borras fast utan installerades på ett annat sätt. Men kravet de hade var att det gjordes av en kunnig.

Ett företag i Stockholm hade ett showroom som Axel besökte. Där fick han hjälp av kunnig personal. De tittade på olika exemplar och han valde, enligt bostadsrättsföreningens önskan, en som gick i samman nyans som huset. Tre dagar senare blev den installerad. Nu satt Axel hemma och väntade på att Mari skulle komma hem så han fick visa henne överraskningen.