Goda skäl till att hyra buss i Stockholm

Det finns goda skäl till att hyra buss i Stockholm. Det är ofta både smidigare och mer miljövänligt att resa med buss när en grupp ska resa tillsammans.

Att hyra en buss i Stockholm är enkelt, smidigt och ett mer klimatvänligt alternativ än mycket annat när man behöver förflytta en grupp människor. Både för resor inom stan, längre ut i landet eller till och med ut i Europa. Mindre sällskap såväl som stora grupper kan hyra en buss. Att resa tillsammans är ju roligare. Och resan blir en del av målet.

Tillfällen då det är vanligt med bussuthyrning i Stockholm är till exempel vid bröllop och fester samt vid jobbresor och semesterresor i grupp. Men även idrottslag, musiker och föreningar hyr ofta buss för att ta med hela gänget på matcher, konserter, festivaler eller mässor. Ett medel, men många ändamål.

För att få ut mesta möjliga av bussresan finns det några saker att tänka på. Först och främst är det viktigt att boka bussen i god tid för att försäkra er om att det finns en buss och en chaufför just det datum ni behöver det. Med kort varsel kan det vara svårt att hitta en perfekt buss just för ert ändamål.

Liten eller stor grupp, lång eller kort resa – ni kan hyra buss för resan

Det är bra att så snart som möjligt meddela hur stor grupp som ska resa tillsammans. Blir ni bara femton personer i en buss för 75 personer så blir det onödigt dyrt för er. Och vice versa, blir ni 100 stycken men har bara en buss för 50 personer så blir det tråkigt av uppenbara orsaker. De flesta bussföretag har ett gäng olika bussar av olika storlek att välja mellan.

Särskilt viktigt är det att berätta om ni planerar en längre resa. Antingen en lång sträcka eller en resa där ni ska vara borta i flera dagar. Det kan krävas mer än en chaufför, eftersom föraren enligt gällande regler måste vila efter ett visst antal timmars körning. De flesta företag kör till andra länder, men det behöver såklart vara avtalat innan resans start.

För att få en uppfattning om priset och kunna jämföra olika företag kan ni be några olika företag att lämna en offert. Ju mer ni vet om datum, längd på resa och storlek på gruppen, desto mer exakt offert kan ni få. Det är klokt att göra lite grundarbete för att få till både ett så bra pris och en så bra upplevelse som möjligt.

Se till att ni får ni vad ni efterfrågar när ni hyr buss

Ett annat tips är att ta en titt på kundrecensioner. Hur nöjda har andra kunder varit med olika bussföretag? Vad är det som de missnöjda kunderna har varit missnöjda med? Kolla också upp vad olika firmor erbjuder vid bussuthyrning i Stockholm. Får ni den service ni vill ha med just det företag ni vill hyra buss ifrån?

Om ni planerar att ha med er mer och större bagage än vad som kan anses som normalt så bör ni även meddela detta i god tid. Många bussföretag har bussar med extra bagageutrymme, men inte alla. Har ni till exempel musikinstrument, sportutrustning eller skidutrustning bör ni meddela detta vid bokning, så att allt säkert får plats.

Sammanfattningsvis – tänk på detta vid bussuthyrning i Stockholm: Boka bussen så snart ni vet vilket eller vilka datum ni vill hyra bussen. Ange så precist som möjligt gruppens antal. Jämför priser mellan olika bussföretag. Kolla upp vad som ingår i hyran så att ni får vad ni vill ha. Jämför kundrecensioner på nätet. Behöver ni extra bagageutrymme – meddela det så snart som möjligt.