Låt hemmet skina efter storstädning av städfirma i Stockholm

Det är något annorlunda med luften efter en storstädning. Det känns bättre, friskare och trivsammare. Boka er storstädning hos en städfirma i Stockholm.

Att ha någon som kommer varje vecka för att sköta om hemstädningen är riktigt trevligt. Det gör att ni kan lägga tid och energi på det som är viktigast i ert liv. Kanske är det familjen, eller karriären, eller en hobby som ni önskar att ni hade mer tid för. Om det är ett stort hus så är det inte svårt att förstå varför ni önskar att anlita en städfirma i Stockholm.

Men då och då så behöver man lite mer noggrann städning än vad som görs varje vecka. Oavsett om ni har hemstädning varje vecka, eller en gång i månaden, så gör ni väl i att låta proffsen ta hand om storstädningen då och då. Det betyder att ni bokar en tid när de kommer och tar sig an allt det där som inte hinns med under veckostädningen. Låt oss gå igenom rum för rum.

Rummen glänser efter att er städfirma varit där

Alla ytor samlar irriterande nog damm. Det betyder att alla ytor behöver torkas av med jämna mellanrum. Ni kanske inte fokuserar på dörrkarmarna under veckostädningen, men då och då behöver de torkas av på grund av fettfläckar och damm som gärna placerar sig synligt. Kommoder och hyllor är extrema dammsamlare, speciellt eftersom vi ofta förvarar många småsaker på dessa ytor, och är för lata för att torka av dem.

Vem orkar ärligt talat flytta omkring alla böcker och pryttlar för att damma varje vecka? Nej, det är lättast att låta det vara tills man har tid att torka av allt ordentligt under en storstädning, då varje hylla och objekt kan få en omgång. Soffan behöver också dammsugas ibland, speciellt i hörnen under dynorna. Stora mattor rullas ihop, och det blir både dammsuget och moppat under dessa.

Er städfirma tar såklart hand om kök och badrum

En del rum kräver lite mer uppmärksamhet än andra rum. Kök och badrum är två rum som kräver att man skrubbar lite extra. Kakel är praktiskt på det sättet att de flesta fläckar inte fastnar. Men en del fläckar kan vara lite svårare att få bort. I köket så är det många feta ångor som sätter sig på alla ytor, vilket gör att dammet tar lite mer tid att torkas av.

Under en storstädning så glöms ingenting bort. Till och med stolarna kan behöva torkas av. Och såklart, med hjälp av en stege, kan även ytorna ovanpå köksskåpet rengöras. Där lägger sig ofta ett tjockt lager fett och damm. I badrummet behöver alla kakelväggar torkas av lite noggrannare. Snart kommer alla rum att gnistra, och luften kommer att kännas fräschare än någonsin.

Extra tjänster som erbjuds av en städfirma

Luftventiler och avloppsbrunnar rengörs oftast bara på utsidan. De behöver dock tas om hand lite mer noggrant ibland, och det är något som ett städföretag kan överväga att ta itu med. Det ingår inte i en vanlig städning, eller i en storstädning, men det får heller inte glömmas bort. Speciellt inte avloppsbrunnen i badrummet, där det samlas hår som kan skapa stopp. Gör det till en vana att rengöra dessa ytor själv, ofta.

Att putsa fönstren är också något som är trevligt att få gjort. Helt plötsligt känns det som om ett tjockt täcke har lyfts från ens ögon. Att putsa fönstren är som trevligast att göra på våren, när det är dags för den årliga vårstädningen. Men även under sensommaren, eller tidig höst, kan det vara skönt att få det gjort.